Over Yvonne

Easyinyoga is ontstaan vanuit het idee dat yoga gewoon leuk is om te doen en niet zweverig hoeft te zijn. Het is een fijne manier om je hele lichaam te bewegen en tegelijkertijd je hoofd leeg te maken.

Voor iedereen.

Veel mensen denken dat je heel lenig moet zijn om yoga te doen, of op zijn minst sportief. Helemaal niet waar! Iedereen kan het! Je kunt rustig op je eigen niveau en in je eigen tempo aan de slag. Er zijn geen regels. Jij bepaalt zelf wat het beste bij jou past.

Yoga die bij jou past

Mijn yoga lessen gaan uit van doen wat bij jouw lichaam en behoefte past. Ik combineer yin yoga en Strala yoga in de lessen. Resp. passieve en actieve vormen van yoga waarbij zachtheid, aandacht voor de adem en een diepe mind-body connectie een belangrijke rol spelen.

Hierdoor leer je je lichaam op een nieuwe manier (ver)kennen.

Voel je geweldig

Zelf ben ik pas serieus met yoga aan de slag gegaan na een periode van blessures in 2012. Conditie en spierkracht waren tot het nulpunt gedaald, en ik zocht een rustige manier om die weer op te bouwen. Dat is zeker gelukt!

En als bijwerkingen van al dat diepe ademen en ontspannen kreeg ik er ook nog meer mentale veerkracht, helderheid, creativiteit, stressbestendigheid en algehele tevredenheid gratis en voor niks bij.  Dat gun je toch iedereen!

Yoga nieuwe stijl

Sinds 2016 geef ik zelf les bij verschillende studio’s in de omgeving en online.

In mijn lessen merk je dat je de bewegingen vloeiender en vanuit je midden uitvoert, op het ritme van je adem.

Hierdoor kom je makkelijker in de houdingen, kan je meer met minder inspanning en voel je je geweldig! En dat gevoel wil ik graag met zoveel mogelijk mensen delen!

Strala Yoga en Yin Yoga

Strala yoga en yin yoga zijn moderne vormen van yoga gebaseerd op nieuwste inzichten (o.a. van leraren als Tara Stiles, Bernie Clark en Paul & Suzee Grilley) op het gebied van resp. anatomie/biomechanica (hoe beweegt je lichaam van nature) en ‘moving with ease’ oftewel ontspannen bewegen en ademen.

Ook laat ik me inspireren door de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCM) en de nieuwste inzichten op het gebied van Fascia (bindweefsel) training vanuit de Yin Yoga.

Deze vormen van yoga zijn daarnaast ook beïnvloed door eeuwenoude bewegingsvormen en geneeskunde uit Zuid-Oost Azie zoals Qigong, Tai Chi en Shiatsu.

Strala & Yin yoga docente Yvonne Loorij

Wil je weten hoe ik lesgeef?