Cacao Ceremonie Mini-Retreat


Volle maan ritueel, loslaten, meditatie, cacaoceremonie

Vrijdagmiddag 29 December 13:30 – 17:00

Speciaal voor mensen die een retraite nodig hebben, maar geen week de tijd hebben. Na deze middag ben jij herboren!

Door: Annemarie van der Kooij en Yvonne Loorij

Wat kan je verwachten

 • De ceremonie begint met een meditatie om te landen, bij jeZelf te komen, te omarmen wat er op dat moment is en om volledig te kunnen “zijn”.
 • We nemen daarin wat breathwork mee op je diepste gevoelens langzaam te onthullen.
 • We gaan opschrijven wat je wilt loslaten. Volle maan is de tijd van loslaten wat jou niet meer dient!
 • Vervolgens drinken wij rauwe, warme, vloeibare cacao. Langzaam zal de drank je lichaam verwarmen en je hart openen. Cacao is zacht, maar krachtig: ze opent je, ze nodigt je uit om verbinding te maken met de diepere lagen in jeZelf, om bewustwording te vergroten. Ze laat je ontspannen. Sterke gevoelens van blijdschap, liefde & dankbaarheid kunnen ontstaan.
 • We maken gebruik van de kracht van intentie, welke in het moment mag ontstaan.
 • Daarna brengen wij de adem in ons hart en mag je je mee laten voeren op de helende klanken en trillingen van fijne muziek, deze brengen je in volledige ontspanning. Je hoeft helemaal niets, dit moment is helemaal voor jou, je mag zakken in de bedding van de (groeps) energie.
 • Ruimte om op te schrijven wat je ervaren hebt.
 • Yoga Nidra: Vervolgens word je meegenomen in een yoga nidra reis, zacht maar toch diepgaand.
 • En we nodigen de kracht van de Volle maan uit om los te laten wat jou niet meer dient!

Zo ontstaat ruimte voor nieuwe dingen in jouw leven. Je mag ademen, vertragen & verstillen. Waar je ruimte mag laten ontstaan in jouw lichaam. Waar de levensenergie weer vrij mag gaan stromen. De rauwe cacao ondersteunt je tijdens deze reis en herinnert jou eraan dat jij alleen maar liefde bent!

Cacao

Deze heilige plant met krachtige helende eigenschappen wordt in midden en zuid Amerika al duizenden jaren gebruikt bij rituelen en ceremonies. Haar werking is ontgiftend, ze bevat enorm veel mineralen & voedingsstoffen die helend zijn. En, ze stimuleert de aanmaak van geluk stofjes.
We gebruiken uitsluitend Herbal Cacao, de cacao van de Maya’s. Deze wordt nog op oude traditionele manier verbouwd en als heilig beschouwd!

Voorbereidingen

Voorafgaand aan deze dag wordt geadviseerd geen cafeïne of alcohol te nuttigen. Eet een lichte maaltijd voorafgaand aan de ceremonie. Neem een flesje met water mee, omdat cacao licht uitdrogend kan werken (ivm de ontgiftende werking)
Maak het jeZelf comfortabel. Zorg voor warme, lekker zittende kleding, waarin je kunt bewegen. Matjes & dekens zijn aanwezig.

Contra-indicatie

De cacao ceremonie is niet geschikt voor
mensen die zwanger zijn, borstvoeding geven, hartklachten hebben, bekend zijn met bloeddrukproblemen of antidepressiva gebruiken. Je bent en blijft verantwoordelijk voor jezelf.

Ticket boeken

Er zijn maximaal 7 plekjes beschikbaar voor deze intieme mini-retraite, dus wacht niet te lang met beslissen!

 • Prijs: €77 pp
 • Locatie: Easyinyoga Studio Molenhoek
 • Datum/Tijd: Vrijdag 29 December 2023 13:30 – 17:00